Skip to content
Home » Blog » Kako mačke pokazuju ljubav

Kako mačke pokazuju ljubav

  • by

Mačke po svojoj prirodi deluju hladno i nezainteresovano, pa ne čudi da je jedno od najčešćih pitanja vezano za njih kako mačke pokazuju ljubav.

Ako ih uporedimo sa psima, sigurno je da ćete i vi pomisliti da su hladne i nezaintersovane ali stvari nisu baš takve kao što se na prvi pogled može primetiti.

Zbog svoje tajanstvene i senzitivne prirode mačke pokazuju ljubav svojim vlasnicima na jedan suptilniji način, za razliku od pasa.

Iskusniji vlasnici mačaka tačno mogu da prepoznaju znakove kojima mačka pokazuje ljubav, za novije vlasnike ili one koji planiraju da u svoj dom dovedu jedno fenomenalno biće kao što je mačka, napravili smo listu znakova kako mačke pokazuju ljubav, na ovaj način ćete mnogo lakše prepoznati znakove ljubavi koje vam šalje vaš ljubimac.

kako mačke pokazuju ljubav

Sadržaj Teksta:

Kako mačke pokazuju ljubav – Lista znakova

Mačka se trlja o vas

Da li ste primetili kako se vaša maca trlja glavom o vas, tačnije obrazima? Sigurno ste se zapitali zašto to rade i šta žele da nam kažu.

Na mačjim obrazima nalaze se fermoni koji pomažu macama da komuniciraju sa ostalim mačkama.

Preko fermona (razmena mirisa) mace jedna o drugoj dobijaju informacije šta su jele, gde su bile, koliko su stare, neverovatno zar ne?

Kada mačka trlja obraze o vas to znači da ostavlja svoje fermone po vama kako bi vas na neki način obeležila.

Ove krznene lepotice ostavljaju svoje fermone isključivo na druge mace sa kojima su u dobrim odnosima a što se tiče ljudi, to rade isključivo sa osobama koje vole i koje smatraju delom svoje porodice, pa zar to nije predivno?

Kad primetite da se vaša maca trlja o vas to znači da ste upravo vi ta osoba koju ona voli, samim tim je maca zaslužila jedno bonus maženje i poslasticu.

kako mačke pokazuju ljubav

Mačka vam namiguje

Zvuči šašavo da vam mačka namiguje, zar ne?

Ali to je jedan od načina komunikacije kod mačaka, obično mačke izbegavaju pogled direktno u oči ali ponekad maca vam pošalje ovaj znak, a u mačjem svetu namigivanje sa dva oka se prepoznaje kao mačji poljubac.

Mačke uglavnom to rade ljudima kojima veruju i za koje smatraju da su deo njihove porodice.

Ako vaša mačka voli da bude u vašoj blizini i provodite dosta vremena zajedno, verovatno ćete primetiti ovaj znak ljubavi koji vam šalje vaša mezimica.

Ako želite možete joj uzvratiti istom merom, trepnite sa oba oka i maca će razumeti vašu poruku.

Ovo je sigurno jedan od najčudnijih znakova kako mačke pokazuju ljubav.

Mačka vam donosi poklone – Najčudniji način kako mačke pokazuju ljubav

Sigurno ste se već navikli na čudno ponašanje vaše mačke, da gleda u zid po nekoliko sati na kom nema ništa, da gura stvari sa police itd…

Međutim jedna od najčudnijih stvari kod mačaka je zapravo kada vam mačka donese poklon ispred vrata, to može biti jesenji list, gušter, miš, insekt ili neka igračka koju je pronašla u komšijskom dvorištu.

Sigurno ste se zapitali zašto mace ovo rade šta bi to trebalo da znači.

Mačke nas posmatraju kao sebi ravnima, čak šta više istraživanja pokazuju da na nas mace gledaju kao na velike mačke.

Iako vam sve ovo izgleda okrutno, malo i nervira da vidite povređeno živo stvorenje koje vam je vaša mačka donela na poklon, seti te se da su mačke predatori i lovci, taj prirodni instikt za lovom nikad neće nestati iz mačaka.

Sve u svemu mace vas smatraju ravnopravnim članom svog čopora i odlučila je da vas nagradi poklonom, naravno da je i to znak ljubavi u mačjem svetu.

kako maćke pokazuju ljubav

Valja se po podu

Dolazite kući umorni sa posla i eto njenog veličanstva, prilazi vašim nogama, polako pada na leđa i valja se po podu, sigurno vas zanima šta to znači.

Na predelu stomaka se nalaze mnogi vitalni organi, pa instiktivno taj deo kod mačaka je i najzaštićeniji.

Kada vam mačka pokazuje trbuh to u prevodu znači da vam beskrajno veruje.

Kako je poverenje usko povezano sa ljubavlju ovo je sigurno jedan od znakova da vas mačka voli.

Pokazivanje trbuha kod mačaka može biti i poziv za igru, u većini slučajeva ako krenete rukom da pomazite mačku po stomaku može se dogoditi da vas mačka malo ogrebe ili gricne.

Mačka prede

Ovo je jedan od najstandardnijih načina da vam mačka pokaže ljubav, kako i zašto mačka prede, postoje razne teorije na tu temu ali jedno je sigurno, vaša maca vas obožava.

Predelje maćke je kao lek, prosto sva nervoza i stres mogu proći ako je pored vas mačka koja prede.

I zato je predenje mačaka jedan od najvećih znakova ljubavi.

Novi video na našem Youtube kanalu kako mačke pokazuju ljubav

Podsećamo vas da nas možete pratiti na društvenim mrežama putem našeg profila @macketinashop, gde redovno delimo korisne savete, zabavne sadržaje i najnovije informacije o svetu mačaka. Takođe, pozivamo vas da svoje slike sa svojim mačkama delite na društvenim mrežama koristeći hashtag #macketinashop, kako bismo zajedno gradili zajednicu ljubitelja mačaka.

Osim toga, posetite naš YouTube kanal Macketinashop, gde možete pronaći edukativne video klipove o mačkama koji vam mogu pomoći da bolje razumete njihove potrebe i ponašanje.

Hvala vam što ste pročitali naš blog i što ste deo naše zajednice posvećene zdravlju, sreći i dobrobiti naših ljubimaca. Vidimo se na društvenim mrežama i YouTube kanalu!

S ljubavlju,

Vaš Macketinashop tim!

Leave a Reply